’Professorens grønne energigrød’
Har du svært ved at komme op på de 600 gram frugt og grønt om dagen? Det har professor Oluf Borbye Pedersen en løsning på. Du kan blende råvarerne! Det kan gøres på mange måder, men her har du professorens egen opskrift.
Portionsstørrelse: 2 personer
Ingredienser:
- 1/2 avocado
- 1/2 æble
- 1/2 kiwi (eller 8-10 røde vindruer)
- 2 gulerødder
- 2 tomater
- 3-4 store håndfulde spinat
- 3 store buketter kål som broccoli, grønkålsstykker, hvidkål, palmekål etc.
- 1 håndfuld bønnespirer
- 1 håndfuld persille
- 2-3 spsk. tørret dansk tang – eller et ark nori-tang
- Små stykker frisk ingefær og gurkemeje
- 1 skefuld tørret pebermynte
- En halv citron, inklusiv skal – eller en hel appelsin
- 5 valnødder
- 2 ½ dl urtete
Topping: Bær (skoldet eller kogt), mandelflager eller nøddesnitter
Fremgangsmåde:
Skyl al plantemad grundigt. Halver avocadoen og fjern stenen. Skrab frugtkødet ud. Hæld grøntsagerne i blenderen sammen med urteteen og blend, indtil det får karakter af en meget finkornet, grøn og velduftende grød.
Energi- og næringsstoffer:
Plantemaden i energigrøden har, før der bliver tilsat væske, en vægt på 648 gram og indeholder 550 kilokalorier (118 kilokalorier/100 gram tørvægt).
Energiprocentfordeling: Kulhydrater: 39 procent, fedt: 34 procent, protein: 11 procent.
Oluf Borbye Pedersen anbefaler økologiske ingredienser for at mindske indtag af sprøjtegifte.
Opskriften er fra bogen ”Professorens grønne energigrød”, som også indeholder 15 andre opskrifter og viden om tarmbakterierne.