Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Mød tre sundhedsfaglige og andre som er blevet frivillige

Som sundhedsfaglig har du måske allerede en stor viden om osteoporose – eller måske du har ønsket om at få mere viden. Uanset, så er du meget velkommen som frivillig. Her vil du kunne gøre brug af din sundhedsfaglige baggrund og gøre en stor forskel for mennesker med osteoporose.

Nina Yde Søndergaard, frivillig i lokalafdeling Thisted-Morsø

 Nina meldte sig som frivillig, da hun blev opfordret på generalforsamlingen i 2022. De manglede medlemmer i bestyrelsen, og Nina sprang til og er i dag sekretær. Nina er selv farmaceut, og har været apoteker i næsten 20 år.

”Jeg blev interesseret på et møde, hvor en apoteker fortalte om, hvordan man bevarer stærke knogler. Det er spændende for mig at være frivillig i en forening, hvis formål jeg synes er meget interessant. Jeg har været med til at arrangere møder i samarbejde med de lokale apoteker om medicin mod knogleskørhed i forbindelse med den Internationale Osteoporosedag den 20. oktober 2022. Jeg lider ikke selv af sygdommen, men min fars søster havde den, og min kusine har den.”

 

 

Conny Jørgensen, formand for bestyrelsen i lokalafdeling Djursland

Conny fattede interesse for sygdommen for mange år siden, da hendes svigerfamilie var ramt af osteoporose i svær grad. Hun blev headhuntet af den daværende bestyrelse lige før den årlige generalforsamling. I 2022 tog hun skridtet videre og blev valgt som formand.

I dag står hun for at planlægge møder i bestyrelsen og de øvrige aktiviteter. Til daglig arbejder hun som konsultationssygeplejerske i et lægehus.

”Jeg har efterhånden fået en stor viden om osteoporose, og den videregiver jeg både til vores patienter til for eksempel årskontroller og til mine kollegaer i andre lægehuse. Jeg ønsker at virke som inspirator til at få nye tiltag i gang lokalt, og jeg uddelegerer opgaverne mellem vores medlemmer.  Som formand møder jeg også de andre lokalformænd i Osteoporoseforeningen på de halvårlige formandsmøder. Jeg har lært en masse!”

 

 

Anna Margrethe Kristensen, formand for bestyrelsen i lokalafdeling Midtjylland Øst

Anna Margrethe startede som frivillig i Osteoporoseforeningen, fordi hun blev opfordret til at være med, da en ny lokalafdeling skulle starte op. Hun har i mange år arbejdet som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Hormon- og Knoglesygdomme.

”Jeg er rigtig glad for at kunne dele den viden, jeg ligger inde med. Det er dejligt at mærke glæden fra borgere, som har brug for informationerne. Som frivillig arrangerer jeg møder og aktiviteter i lokalafdelingen. Jeg kontakter foredragsholderne, finder egnede lokaler, finder nye emner og kontakter pressen.”

 

 

Sussi Sørensen, bestyrelsesmedlem i Lokalafdeling Midtjylland

”At deltage i arrangementer har givet mig nyttig viden om at have knogleskørhed, og det arbejde ville jeg gerne støtte. Det bedste ved at være frivillig er det sociale. At komme ud og møde nye mennesker og arbejde sammen med de andre bestyrelsesmedlemmer. At hjælpe med arbejdet for alle der er ramt af knogleskørhed, er også noget af det bedste.”

 

 

 

 

 
Per Yde, formand for Lokalafdeling Hovedstaden

”Jeg vidste ikke, hvor jeg kunne finde viden og svar, da jeg selv fik diagnosen. Jeg meldte mig derfor hurtigt ind i Osteoporoseforeningen. Da foreningen i en national medlemsundersøgelse spurgte, om man var interesseret i frivilligt arbejde, svarede jeg ja. Det bedste ved at være frivillig er samarbejdet i bestyrelsen med at planlægge og gennemføre alle aktiviteter.”

 

 

 

 

Vicki Hach, kasserer i Lokalafdeling Sønderjylland

”Da jeg åbnede op og fortalte om diagnosen, viste det sig, at der var virkelig mange i mit netværk, der også havde knogleskørhed. Fællesskabet er vigtigt, og derfor er vi ved at starte en café i Sønderborg. Det er skønt at gøre en forskel. Jeg hører rundt omkring, at medlemmerne er glade for den direkte kontakt.”

 

 

 

 

Opdateret d. 7. marts 2025