Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Skriv testamente og støt knoglerne

Når du skriver testamente, bestemmer du selv, hvem der skal arve dig. Du kan gøre en forskel ved at betænke Osteoporoseforeningen. Din donation går ubeskåret til Osteoporoseforeningens arbejde for danskernes knoglesundhed – både i dag og i fremtiden.

Der er mange gode grunde til at skrive testamente. Det giver dig mulighed for selv at bestemme, hvad der engang skal ske med din formue og dine ejendele. Det er også din bedste garanti for, at der ikke opstår misforståelser, og at arven ender i de ”forkerte hænder”.

Når du skriver testamente, er det naturligt, at du tænker på dine nærmeste. Men vidste du, at du i nogle tilfælde kan betænke velgørende organisationer som fx Osteoporoseforeningen i dit testamente, uden at det går ud over arven til dine slægtninge? Og vidste du, at din formue automatisk tilfalder staten, hvis du ikke har arveberettigede slægtninge og ikke har oprettet testamente?

Hvordan testamenterer jeg til Osteoporoseforeningen?

Du kan vælge at støtte Osteoporoseforeningen i dit testamente på tre måder: med hele din arv, med en procentdel af din arv eller med et legat med et kontant beløb. Osteoporoseforeningen er fritaget fra at betale bo- og tillægsboafgift, og arven kan derfor gå ubeskåret til formålet.

Du kan også anvende 30 %-reglen, hvorved du testamenterer arven til fordeling mellem velgørende formål og arvinger. Hvis du i dit testamente indsætter Osteoporoseforeningen, så betaler vi hele boafgiften. Det betyder ikke kun, at Osteoporoseforeningen arver et beløb, men ordningen betyder også, at arvingerne kan spare bo- og tillægsboafgift og dermed får udbetalt et større beløb end ellers. Derfor kan 30 %-reglen anvendes med fordel. Se eksemplet længere nede på siden.

Vi behandler dit testamente med stor respekt for din sidste vilje og anvender dit bidrag som ønsket i dit testamente.

Hvordan laver jeg et testamente?

Du kan lave dit testamente på flere måder.

Få en advokat
Har du ikke en advokat i forvejen, kan du finde navne og adresser på advokater, der kan hjælpe med udarbejdelse af testamente på www.advokatsamfundet.dk.

Lav testamente online
Osteoporoseforeningen har indgået samarbejde med to online platforme, Dokumenter.dk og www.legaldesk.dk, så du har mulighed for at betænke Osteoporoseforeningen nemt, når du opretter et testamente.

De to online platforme gør det muligt, trygt og sikkert at oprette dit testamente online i et enkelt og brugervenligt flow, hvor du bliver guidet og vejledt i de samme spørgsmål, som du ville blive stillet ved et fysisk møde hos en advokat.

Du har blandt andet mulighed for at bestemme dine særlige ønsker til særeje, og du kan med fordel anvende 30 %-reglen til velgørende organisationer ved at følge den trinvise vejledning på platformen.

Ønsker du at betænke os, skal du blot vælge Osteoporoseforeningen, når du opretter dit testamente.

Dokumenter.dk er, som den eneste juridiske platform i Danmark, godkendt af Danske Advokater og tilbyder også mulighed for at lave fremtidsfuldmagter, gavebrev, arveforskud og meget mere online. De juridiske dokumenter på Dokumenter.dk er udarbejdet af advokater. Donerer du til Osteoporoseforeningen, kan du bruge rabatkoden: testamente20 og få 20 % rabat på testamentet.

Legaldesk.dk tilbyder gratis oprettelse af testamentet, når du vælger at donere til Osteoporoseforeningen. Testamentet bliver automatisk gratis, når du har valgt Osteoporoseforeningen som arvsmodtager. Legaldesk.dk kan også hjælpe dig med at lave fremtidsfuldmagter, gavebrev, arveforskud og meget mere.

 

30 %-reglen:  Støt Osteoporoseforeningen uden det koster dine arvinger noget

Dét at Osteoporoseforeningen ikke betaler afgift, kan få betydning for dig og dine nærmeste. I nogle situationer vil du kunne begunstige Osteoporoseforeningen, uden at det vil koste dine øvrige arvinger noget.

Hvis du ikke er gift, eller hvis din nærmeste arving ikke er en livsarving som fx barn, barnebarn, oldebarn eller forælder, så har du ingen tvangsarvinger, og det kan derfor måske være særligt interessant for dig at begunstige Osteoporoseforeningen. Her skal du bruge 30 % reglen.

Hvis du fx ønsker at efterlade hele din arv til din niece, vil du kunne begunstige Osteoporoseforeningen uden, at det gør din nieces arv mindre.

 

Det går din arv til i Osteoporoseforeningen

Arv er en meget vigtig indtægtskilde for Osteoporoseforeningen. De bidrag, vi i årenes løb har modtaget fra mennesker, der har valgt at betænke Osteoporoseforeningen i deres testamente, har været med til at skabe betydelige fremskridt. Med disse bidrag – store som små – har vi haft mulighed for:

  • At støtte banebrydende forskning
  • At sætte osteoporose på den sundhedspolitiske dagsorden og sikre forebyggelse
  • At tilbyde mennesker med osteoporose den rette rådgivning fra eksperter
  • At investere i initiativer som forbedrer tilværelsen for mange mennesker med osteoporose

Men vi er ikke i mål endnu. Du kan gøre en forskel.

Ved at betænke Osteoporoseforeningen i dit testamente kan du være med til at sikre kommende generationer et bedre liv med osteoporose.

 

Opdateret d. 24. november 2023