…. fermenterede grøntsager er vejen til en mere robust mikrobiota i tarmen og til K-vitamin og C-vitamin. I gamle dage var surkål en almindelig spise i Danmark. Men når vi nu ikke længere helt er vant til at spise den slags, hvad skal vi så gøre?
Her kommer to forslag til nemme måder at komme i gang. Du kan sagtens købe surkål på glas.
Selvom det er pasteuriseret, har det stadig effekt.

Kikærtepandekager med kimchi og avocado
- 3 dl kikærtemel
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolieRør vand og mel sammen og tilsæt olivenolie og et nip salt.
Varm en stegepande og brug kokos- eller olivenolie til
at stege pandekagerne. Jeg laver dem lidt små i omkredsen,
så de er lettere at vende.
Læg skiver af avocado på pandekagen og top med kimchi.
En lækker og let morgen- eller frokostret.

Surkåls-slaw
- 4 mellemstore gulerødder
(ca. 200 g revet) - 1 æble
- 100 g surkål
- 100 g spidskålRiv gulerødder og æble og snit spidskålen så fint, du kan.
Bland sammen med surkålen og vend med den olie, du normalt bruger til dressinger.
Måske har du lyst at prøve ristet sesamolie – den smager i sig selv dejligt.
Spis surkåls-slaw som tilbehør til fisk, fjerkræ eller linser – og som hurtigt ekstra
grøntsagstilbehør til frokost.

