Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Appen "Mine Knogler" er netop blevet relanceret i en ny udgave. Den kan downloades gratis af alle der har en smartphone eller tablet. Appen giver adgang til den nyeste viden om sygdommen osteoporose. Appen er udviklet af førende eksperter og forskere indenfor osteoporose, herunder Videnscenter for Knoglesundhed.

Sådan bruger du appen:

  • Viden: I appen kan du læse forskellige artikler om osteoporose. Videnssektionen er delt op i følgende områder: Viden om osteoporose, Viden om knogleskanning, Viden om knoglebrud og sammenfald, Et typisk patientforløb, Om medicinsk behandling, Om knoglevenlig livsstil, Om knoglevenlig træning, Spørgsmål og svar om osteoporose, Hvis du vil vide mere. Ud fra hver fane kan du trykke ”vis mere” og få adgang til artikler inden for dette emneområde.
  • Kalkberegner: Nederst i appen kan du klikke på ”Kalk”. Her kan du indtaste, hvad du spiser og drikker til dagligt. Kalkberegneren kan så beregne dit daglige indtag af kalk for at vurdere, om du har brug for at supplere med et kosttilskud. På ringen i midten vil du kunne se, hvor langt du er fra det anbefalede daglige indtag på 1200 mg. kalk om dagen.
  • DXA-skanning: Nederst i appen kan du klikke på ”DXA”. Her kan du få hjælp til at forstå din T-score ved at taste din T-score for hofte og lænd ind, samt dit køn og din alder. Så vil du kunne se resultatet af din skanning på en graf. Her kan du også se, hvordan du ligger i forhold til jævnaldrende på tre grafer, der viser udviklingen af din T-score i forhold til alder hos kvinder og mænd.

 

Sådan henter du appen:

Appen hentes i App Store eller Google Play. Du skal søge efter en app, der hedder ”Mine Knogler”. Ikonet ser ud som på billedet nedenfor. OSAIA Health ApS vil stå som afsender af appen.

Du kan læse mere om, hvordan du bruger appen “Mine Knogler”, samt hvordan du finder din T-score, i denne Guide til “Mine Knogler”

Opdateret d. 1. december 2022