Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Bliv frivillig i Osteoporoseforeningen

Som frivillig i Osteoporoseforeningen gør du en stor forskel for mennesker med osteoporose og du er med til at skabe opmærksomhed om sagen. Måske har du lyst til at være med?

Du kan læse mere om at være frivillig i Osteoporoseforeningen i denne artikel.  I menuen til venstre kan du læse andre frivillige fortælle om deres arbejde.

Osteoporoseforeningen består af et landssekretariat og 21 lokalafdelinger i hele landet. De frivillige står bag en masse lokale aktiviteter for Osteoporoseforeningens medlemmer. Det kan for eksempel være faglige foredrag, motionsaktiviteter og lokale arrangementer, som sætter osteoporose på dagsordenen.

 

Sådan bliver du frivillig

Der er i dag ca. 215 frivillige i Osteoporoseforeningen, der er organiseret på forskellig vis i lokalafdelinger landet over.

Som frivillig kan du engagere dig i større eller mindre grad. Du kan være:

Frivillig i lokalafdelinger, som driver foreningens lokale indsatser. Du kan blive en del af en lokal bestyrelse eller være tilknyttet ad hoc.

Frivillig i foreningens landsdækkende indsatser.

Ønsker du at blive frivillig i en lokalafdeling, så finder du de forskellige lokalafdelinger og kontaktpersoner her. Har du mere lyst til at hjælpe til på landsplan, så kontakt os på info@osteoporose.dk. Vi vil glæde os til at høre fra dig!

Hvad laver du som frivillig?

Indsatsen som frivillig er helt afhængig af, hvad du har lyst til. Der er masser af opgaver at tage fat på, og det kan være, at du har erfaring med et specifikt område, som du gerne vil bidrage med. Mulighederne er mange. Jo flere vi er om det, jo sjovere er det, og des flere initiativer kan vi stable på benene.

Alle kan blive frivillige i Osteoporoseforeningen, uanset alder, køn, etnicitet og politisk eller religiøst tilhørsforhold. Du behøver heller ikke have osteoporose. Er du ikke medlem af foreningen, kan du sagtens blive frivillig alligevel, men ønsker du at arbejde i den lokale bestyrelse, så skal du være medlem.


Frivilligt arbejde i lokalafdelingerne

Eksempler på opgaver er:

  • Udvikle, arrangere og gennemføre aktiviteter lokalt
  • Stå i spidsen for motionsaktiviteter på fast basis eller ad hoc
  • Skrive nyhedsbreve, lave opslag på Facebook og kontakte lokale medier
  • Repræsentere foreningen til møder med andre foreninger, politikere eller kommune
  • Fortælle om osteoporose og udbrede dit engagement for bedre knoglesundhed
  • Arbejde med økonomi, regnskab og fundraising
  • Ledelse af bestyrelsens arbejde, sikre udvikling af lokalafdelingen og være lokalafdelingens ansigt udadtil

 

Frivilligt arbejde på landsplan

Ad hoc-opgaver, som fotografering, tekstskrivning, analysearbejde, afvikling af arrangementer, praktiske opgaver i huset, IT-support og meget mere

 

Hvad får du ud af at blive frivillig i Osteoporoseforeningen?

Som frivillig bliver du en del af vores fællesskab, og du er med til at støtte sagen! Det skal være sjovt – og det er det heldigvis også, fortæller de frivillige. Faktisk lavede vi en undersøgelse i 2022, som viste, at 91,7% var tilfredse eller meget tilfredse med at være frivillige i Osteoporoseforeningen.

 

 

Ledige frivilligjobs

Vi søger hele tiden frivillige i hele landet. Du er altid velkommen til at kontakte din nærmeste lokalafdeling eller landssekretariatet, hvis du er interesseret i at blive frivillig.

Opdateret d. 18. marts 2024