Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Tirsdag d. 14. september blev den første af i alt otte gratis konferencedage om osteoporose for sundhedsfaglige afholdt.

Der var osteoporose på programmet og massevis af deltagere, da den første af otte gratis konferencedage for sundhedsfaglige blev afholdt i København tirsdag d. 14. september. Konferencedagene er en del af Osteoporoseforeningens aktuelle informationskampagne, som giver både sundhedsfaglige og borgere viden om osteoporose, den usynlige folkesygdom i Danmark.

Deltagerne blev først budt velkommen af landsformand Ulla Knappe, hvorefter sundhedsordfører Martin Geertsen (V) fortalte om sine politiske ønsker for osteoporoseområdet. Dernæst stod overlæge Lars Hyldstrup, Hvidovre Hospital, for et fagligt oplæg om osteoporose – og om sundhedsfagliges muligheder for at hjælpe og opspore patienter med osteoporose.

Fysioterapeut Dorte With gav til sidst deltagerne nyeste viden om fysisk aktivitet og knoglesundhed – med fokus på tryghed i hverdagen med osteoporose gennem øvelser og dans. Derudover blev Sundhedsstyrelsens nye app om osteoporose præsenteret, så sundhedsfaglige kan formidle den videre til gavn for patienter og borgere.

Nedenfor kan du se billeder fra dagen. Vil du med på en af de syv næste konferencedage i efteråret og foråret? Så klik her og tilmeld dig.

Knap 100 havde tilmeldt sig den første konferencedag, som blev afholdt på Scandic Copenhagen.
Landsformand i Osteoporoseforeningen Ulla Knappe bød velkommen og fortalte bl.a. om kampagnen på www.osteoporoseviden.dk samt vigtigheden af, at sundhedsfaglige hjælper og opsporer osteoporosepatienter.
Sundhedsordfører Martin Geertsen (V) var mødt op for at fortælle om sine ønsker for bedre vilkår for osteoporoseramte. Her med landsformand Ulla Knappe.
Overlæge Lars Hyldstrup, Hvidovre Hospital, fortalte bl.a. om risikofaktorer og hvordan diagnosen osteoporose stilles. Derudover kom han ind på betydningen af behandling, kost og motion.
Fysioterapeut Dorte With brugte en ryghvirvel fra en hval til at vise, hvordan ryggen kan påvirkes og trænes ved forskellige øvelser og stillinger.
Deltagerne blev sidst på dagen inviteret til at danse nogle knoglevenlige trin.
Der var rig mulighed for at tage målrettet informationsmateriale med til eget brug samt til andre med interesse for osteoporose.

Vil du med på en af de syv næste konferencedage i efteråret og foråret? Så klik her og tilmeld dig.