Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Den 23. september har Medicinrådet besluttet, at man nu anbefaler Evenity ® (romosozumab) til behandling af svær osteoporose hos visse patienter.

Senest opdateret 1. oktober 2020

På Medicinrådets hjemmeside fremgår det, at rådet den 23. september har valgt at anbefale Evenity ® (romosozumab) til behandling af svær osteoporose.

Nærmere bestemt går anbefalingen til behandling af kvinder efter overgangsalderen og med svær osteoporose, hvilket vil sige en T-score under 2,5 og lavenergibrud på bækken, hofte, overarm, underarm eller rygsøjle inden for de seneste 3 år.

Den 17. august bragte vi hos Osteoporoseforeningen en historie om netop romosozumab, hvor landsformand Ulla Knappe udtalte:

”I dette tilfælde kan visse personer med svær knogleskørhed få glæde af præparatet, men i et større perspektiv er nyheden også positiv. Jeg håber, det vil løfte forskningen på hele osteoporoseområdet, så flere patienter kan få rette behandling.”

I Osteoporoseforeningen kender vi endnu ikke alle detaljer i forhold til behandlingen. Dog ved vi, at behandlingen bliver en hospitalsbehandling hvor der skal tages individuelt hensyn til fordele og ulemper ved behandlingen.

Læs også mere på  Medicinrådets hjemmeside

Opdateret d. 1. oktober 2020