Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Hvem kan deltage?

Nedenstående træningsprogram er for dig, der aldrig har haft sammenfald/brud på rygsøjlen, er vant til bevægelse og træning, og gerne vil styrke dine muskler.

Træningsprogrammet er udviklet af Simon Esrup og Magnus Bendtsen fra Knoglestærk, der er kandidater i Idræt og Ernæring fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. De har specialiseret sig i træning af mennesker med osteopeni og knogleskørhed. Målet er at styrke knogler, muskler og balance, så livet kan leves med tryghed i hverdag og bevægelse. Knoglestærk tilbyder holdtræning, individuel træning, personlig vejledning og holder desuden foredrag og kurser for sundhedsfagligt personale.

Læs mere på www.knoglestærk.dk

Video 1: Introduktion til knogletræning for dig, der ALDRIG  har haft brud, er vant til bevægelse og gerne vil styrke dine muskler

Første video er en forklaringsvideo, hvor øvelserne vises og gennemgås så du efterfølgende er klar til at lave træning efter video 2.

Video 2: Træningsprogram til dig der ALDRIG har haft brud, er vant til bevægelse og gerne vil styrke dine muskler

Opvarmning
Træningsvideoerne starter med en let opvarmning, hvor muskler og led varmes op, og kroppen gøres klar til træning.

Træning
Efter opvarmningen følger en kombinationstræning med styrketræning, retningsskift og funktionelle øvelser med skiftende intensitet. 

Opbygning af træningen
Først viser vi øvelsen, og derefter gennemfører vi øvelsen sammen. Antallet af gentagelser pr. øvelse er vejledende, og det er derfor dig, der bestemmer, om du laver lidt færre eller flere af hver øvelse, end vi gør i videoerne.

Husk at lytte til din krop.

Forskningen peger på, at træning skal skræddersys til mennesker med knogleskørhed. Den individuelle tilrettelæggelse af et program, der er målrettet og tilrettelagt ud fra den enkeltes niveau, skaber tryghed og kan være afgørende for succes og dermed lysten til at blive ved.

Hvis du er NY med knogleskørhed, har spørgsmål eller ønske om telefon- / videokonsultation, kan du kontakte Knoglesund eller Knoglestærk for personlige råd, vejledning og individuelle træningsprogrammer:

KNOGLESTÆRK: www.kontakt@knoglestaerk.dk

Opdateret d. 27. oktober 2022