Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Else Plauborg er tovholder på et udendørs aktivitetshold, der mødes i det fri.

Af Jonathan Hammershøi

Den 21. maj var en af de helt store ‘genåbningsdage’ i Danmark. Men bare fordi vi danskere igen må samles indendørs, så betyder det ikke, at Else Plauborg og deltagerne ved hendes aktivitetshold har tænkt sig at forlade naturens træningsarealer under åben himmel.

Deltagerne går i naturen, mens de er opmærksomme på hinanden og hjælper, hvis der er behov for støtte.
Deltagerne går i naturen, mens de er opmærksomme på hinanden og hjælper, hvis der er behov for støtte.

”Vi er ikke ude, fordi vi ikke må være inde. Sådan kunne man nok ellers godt tænke under corona. Men vi mødes og bevæger os sammen i naturen, fordi det giver nærvær, afspænding og mening,” siger Else Plauborg.

Hun har de sidste mange mandage mødtes med 5-8 osteoporosedeltagere ved Sønderborg, hvor de sammen har plejet både krop og sind med knoglevenlige aktiviteter i kontakt med naturen. Forsamlingerne sker i regi af Osteoporoseforeningens lokalafdeling Sønderjylland.

Øvelser på badebroen
Ifølge Else Plauborg er de naturlige omgivelser med til at give deltagerne en anden træningsoplevelse, end de ville få ved indendørs aktiviteter.

”Når man er ude, er der højere til loftet, og så bliver man også mere åben. Jeg oplever, at deltagerne bliver glade og observante på hinanden og omgivelserne, og så gør vi det sammen,” siger Else Plauborg, der har en faglig baggrund som psykomotorisk terapeut.

Hun er dog også klar over, at hendes tiltag med det udendørs aktivitetshold skiller sig en lille smule ud.

”Det er nok ikke alle, der er vant til at se en flok ældre kvinder ligge og strække sig på en badebro i forårsmånederne. Men det gør vi altså nogle gange, og jeg må bare sige, at de her kvinder nyder det,” smiler hun.

Deltagerne laver øvelser og aktiviteter under åben himmel.
Deltagerne laver øvelser og aktiviteter under åben himmel.

Fortsætter i fremtiden
De udendørs aktiviteter startede egentlig i 2020, dengang man ikke kunne mødes indenfor. Men i løbet af 2021, hvor mulighederne for igen at samles er blevet bedre, har Else og kompagni holdt fast ved, at naturen er deres åndehul.

”Jeg er helt sikker på, at vi fortsætter lang tid. Alle kan være med, og øvelserne, vi laver, kan tilpasses den enkeltes niveau. Det vigtigste er at være i naturen sammen, og at vi hjælper hinanden,” siger Else Plauborg, der understreger, at hun også har sørget for læ-muligheder, hvis der skulle komme en byge eller sky for solen.

”Aktivitet i Naturen”-holdet mødes mandage kl. 14 ved Kurhusskoven ved Sønderborg. Er du interesseret i at deltage, kan du kontakte Else Plauborg på telefon 51 90 32 95.

Er du ikke allerede en del af Osteoporoseforeningen? Bliv medlem her og få adgang til alle fordelene.