Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Den store dag fejres med spændende foredrag i efteråret. Flere gode kræfter står bag lokalafdelingen, og den nuværende formand har været med fra start. Fokus på knoglerne er vigtigt, for flere og flere får knogleskørhed.

Lokalafdeling Midtjylland Øst har 25 års jubilæum d. 27. oktober 2023. Landsforeningen har eksisteret i 31 år, og derfor var Lokalafdeling Midtjylland Øst en af de første lokale afdelinger, som blev stiftet.

En af de drivende kræfter bag lokalafdelingen er den nuværende formand, Anna Margrethe Kristensen. Hun har været med helt fra starten, og blev i sin tid nøje udvalgt til posten som formand, som hun har bestridt i 24,5 år.

 

”Rigtig mange danskere har knogleskørhed uden at vide det. Det er et stort problem, for knoglerne brækker lettere og de kommer ikke i behandling. Det arbejder vi i Osteoporoseforeningen med at sætte fokus på,” forklarer Anna Margrethe. Hun har selv arbejdet som osteoporosesygeplejerske i 20 år, inden hun for godt 10 år siden gik på pension.

I 12 år har hun desuden været frivillig på landsforeningens kontor, hvor hun har været blæksprutte, passet telefon og løst andre opgaver. Dette samtidig med hun har været formand for lokalafdeling Midtjylland Øst.

Der er sket utrolig meget de sidste 25 år inden for knogleskørhed. Da vi startede, var der ikke noget der hed DXA-skanninger, og forskningen har virkelig flyttet området. I dag er behandlingen meget effektiv, og reducerer risikoen for brud betydeligt,
forklarer Anna Margrethe.

Udover den faglige interesse, som blev startskuddet til foreningsarbejdet i Osteoporoseforeningen, har Anna Margrethe også selv fået sygdommen undervejs. Det har betydet to rygsammenfald.

”Nu var jeg så heldig at vide en masse om sygdommen, så da jeg havde den første mistanke, kom jeg hurtigt i gang med behandling, ” forklarer hun.

 

Osteoporoseforeningen har 16.300 medlemmer på landsplan, hvoraf de 632 bor i Lokalafdeling Midtjylland Øst, som dækker kommunerne Favrskov, Silkeborg, Horsens og Hedensted.

 

Lokalafdelingen har altid afholdt en del arrangementer. Både faglige og sociale. I den kommende tid fejrer foreningen jubilæet med følgende arrangementer, og alle er velkomne.

31. oktober: Træn dine knogler stærke – foredrag ved fysioterapeut Dorte With

31. november: Knogleskørhed og medicinsk behandling – foredrag ved tidligere praktiserende læge Inger Raben-Pedersen

Derudover, kan du møde Anna Margrethe på forskellige apoteker i Både Horsens, Silkeborg og Hammel, dette som led i apotekerkampagnen, som hvert år markerer den internationale osteoporosedag d. 20. oktober

Osteoporoseforeningen har lokalafdelinger i hele landet og kæmper for, at færre får knogleskørhed og at folk med knogleskørhed får et bedre liv. De mange lokalafdelinger skaber aktiviteter, information og fællesskab for mennesker med knogleskørhed.

Opdateret d. 27. november 2023