Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Projektet ”Omsorgsopkald til medlemmer af Osteoporoseforeningen” skaber værdi og modtages positivt, fortæller to projektmedarbejdere. De ringer til en del af foreningens medlemmer for at forebygge og bekæmpe ensomhed.

Af Jonathan Hammershøi

”Nogle fortæller, at vi er de første, som de har snakket med i løbet af dagen.”

Det fortæller projektmedarbejder Karen Haaning, der sammen med Kirstine Viuf ringer til 4.111 af Osteoporoseforeningens medlemmer for at forebygge og bekæmpe coronaensomhed.

Projektet hedder ”Omsorgsopkald til medlemmer af Osteoporoseoforeningen”, og efter knap 1.700 opkald oplever de to projektmedarbejdere, at foreningens medlemmer tager godt imod deres venlige stemme i røret.

”En del fortæller, at de har det svært. De bliver glade for at have nogen at snakke med om det,” siger Karen Viuf.

Fremtidsperspektiver

Telefonsamtalerne varer lige fra fem minutter til mere end en halv time. Nogle medlemmer har stor samtalelyst, mens andre kvitterer med en venlig tak for omsorgsopkaldet.

De 4.111 medlemmer, som i løbet af projektet modtager et omsorgsopkald, er en gruppe, der indtil projektets start i september 2020 ikke havde oplyst foreningen deres mailadresse. På den måde har de ikke haft glæde af at modtage nyhedsbrev og elektronisk kommunikation.

På denne måde kan vi fortsætte kontakten med vores medlemmer
Ulla Knappe, landsformand

Karen og Kirstine spørger derfor også, om de må opdatere medlemmernes kontaktoplysninger.

”På denne måde kan vi fortsætte kontakten med vores medlemmer, der vil modtage information og hjælp til at vende tilbage til hverdagen og foreningens fællesskaber. Eksempelvis sender vi relevant information om arrangementer og støttetilbud,” siger landsformand Ulla Knappe.

Projekt ”Omsorgsopkald til medlemmer af Osteoporoseforeningen” er støttet med midler fra Danske Handicaporganisationers tilskudspulje ”En hverdag med stærke fællesskaber – DH’s indsats mod ensomhed”, der aktuelt omtales under #StærkereSammen.

Projektet kører indtil ultimo februar 2021. Osteoporoseforeningen håber desuden at få del i en pulje på 50 mio. kr., så vi fortsat kan tage ensomhedsbekæmpende tiltag til gavn for vores medlemmer.

Hør mere om Karen og Kirstines erfaringer med omsorgsopkaldene i videoen.

 

Opdateret d. 1. december 2020