Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Har du knogleskørhed, kan du nu lade dig inspirere af et nyt træningsmateriale fra Videnscenter for Knoglesundhed.

Øvelserne i det nye træningsmateriale bliver gennemgået på videoer samt i skriftlige vejledninger.

Af Jonathan Hammershøi

Osteoporoseforeningens hjemmeside er netop blevet opdateret med et nyt træningsmateriale til patienter med knogleskørhed.

Materialet, som indeholder videoer og skriftlige vejledninger til træning med knogleskørhed, er udarbejdet i samarbejde mellem Videnscenter for Knoglesundhed og Danske Fysioterapeuter. Osteoporoseforeningen takker for muligheden for at bringe materialet.

Målrettet materiale

Kort fortalt er de nye træningsvideoer og vejledninger lavet for at gøre træning så nemt og effektivt som muligt for dig med knogleskørhed.

”Når man har knogleskørhed, er træning et vigtigt led i behandlingen med osteoporosemedicin og tilskud af kalk og D-vitamin. Man anbefales at forblive fysisk aktiv hele livet,” siger leder af Videnscenter for Knoglesundhed, overlæge Mette Friberg Hitz fra Sjællands Universitetshospital, Køge, i Osteoporoseforeningens medlemsblad Knogleskør.

Øvelserne er inddelt i fem kategorier, så du som patient får mulighed for at gøre brug af den rigtige vejledning til din træning – og dermed træne mere målrettet.

Du kan finde den rigtige kategori for dig ved at læse nærmere om de fem kategorier, som også er eksemplificeret med virkelighedsbaserede casepersoner.

”Osteoporosepatienter kan ikke skæres over én kam, og øvelserne i de fem kategorier er vidt forskellige. Man skal derfor tage udgangspunkt i hvor man er funktionsmæssigt – lige nu – og ikke for fem år siden, hvor man var fysisk aktiv, og derudover bruge sin sunde fornuft. Når man er i gang med øvelserne, skal man mærke efter, at de ikke føles ubehagelige, og er man i tvivl om noget, skal man søge individuel vejledning hos en fysioterapeut med indsigt i knogleskørhed,” siger Magnus Bendtsen fra Videnscenter for Knoglesundhed.

God fornøjelse med træningen. Klik her for at se de nye træningsvejledninger.