Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Mange sætter pris på en tur i naturen med familie eller venner. Med Osteoporoseforeningens nye kogebog får gåturene en ekstra dimension.

Af Jonathan Hammershøi

Birte Bruun klemmer sammen om de ramsløg, hun lige har plukket fri af skovbunden. Bladene frigiver straks en liflig duft, som spreder sig blandt resten af gruppen, der er på tur i Risskov ved Aarhus. Her dufter af forår.

”Det her er helse til sjælen,” lyder det fra Hanne Gøhler, der også er med i skoven. Hun og Birte er sammen med lokalformand i Skanderborg, Odder og Samsø, Grethe Dyrby, og barnebarnet Milo på 5 år mødtes med klinisk diætist Kirsten Bønløkke, som står bag Osteoporoseforeningens nye kogebog Sunde knogler – Naturlig mad.

Formål og fællesskab

Jagten efter ingredienser til ramsløgspesto, en af bogens marts-opskrifter, fortsætter i skoven.

”Det er fantastisk at have et formål med vores tur,” siger Grethe Dyrby med et smil på læben, mens hun lægger en håndfuld ramsløg i skålen. Det glæder Kirsten Bønløkke.

”Jeg håber, at mange vil tage kogebogen med sig og bruge dens sæsonaktuelle opskrifter med ingredienser, der kan hentes direkte i det fri. Det er oplagt at bruge naturens egne råvarer i knoglesunde opskrifter,” siger hun og påpeger, at hun håber, at bogen også vil give anledning til gode oplevelser sammen.

At gå ture og finde sin egen mad er en ekstra dimension, som er meget livsbekræftende.
Grethe Dyrby, Lokal formand for afdeling Skanderborg - Odder - Samsø

”Kogebogens opskrifter er for alle, både børn og voksne. Samtidig er de sammensat, så man får kalk og D-vitamin ved at spise retterne. Jeg håber, at familien vil tage ud og finde de lækre ingredienser, som skoven, stranden og engen gemmer på.”

Livskvalitet

Sunde knogler kan have betydning for vores evne og mulighed for at bevæge os frit. En knoglesund livsstil kan med andre ord have betydning for din livskvalitet.

”Brug naturen med familie og venner, mens du kan. Skærp sanserne på gåturen. Går man sammen derud og opdager naturens forunderlige finurligheder, så lærer man den bedre at kende. I kogebogen har jeg derfor lagt vægt på, at opskrifterne indeholder råvarer, som kan hentes i det fri, og som kan bruges i fælles madlavning på tværs af generationer. Det er livskvalitet,” siger Kirsten Bønløkke, hvorefter Grethe Dyrby afslutter samtalen:

”Hele min familie skal have bogen i gave. At gå ture og finde sin egen mad er en ekstra dimension, som er meget livsbekræftende.”

Sunde knogler – Naturlig mad

Kan købes på Osteoporoseforeningens
hjemmeside for 50 kr. + fragt.

Se mere og køb den her