Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

I maj-udgaven af Knogleskør sætter vi blandt andet fokus på overgangsalder og knogleskørhed.

Af Jonathan Hammershøi

Er du medlem af Osteoporoseforeningen, eller modtager du af andre årsager foreningens medlemsblad Knogleskør, kan du i maj-nummeret læse om overgangsalder og knogleskørhed.

I artiklerne, hvor du bl.a. kan møde den prisbelønnede videnskabsjournalist Lone Frank, går vi i dybden med, hvordan kvinder oplever overgangsalderen – og hvorfor den giver så meget stof til eftertanke hos mange kvinder.

Det er ikke nødvendigvis lige til at finde rundt i, for overgangsalderen er behæftet med myter og sprængfarlige hormonholdninger. Men gennem interview med speciallæge i gynækologi Anette Peen og overlæge, dr.med., ph.d. Bente Langdahl, Aarhus Universitetshospital, forsøger vi at skabe klarhed over, hvordan man som osteoporosepatient eller borger i risiko for at udvikle sygdommen kan forholde sig til forebyggelse og hormonbehandling.

Politik, smerter og gode råd

Bladrer du videre i maj-bladet, finder du selvfølgelig flere artikler, der folder sig ud om mange andre emner. Vi fortæller blandt andet, at formand for Sundhedsudvalget på Christiansborg, Jane Heitmann (V), der selv har osteopeni (forstadiet til knogleskørhed, red.), ønsker bedre opsporing af osteoporosepatienter i Danmark.

Landsformand Ulla Knappe har samme ønske som Jane Heitmann, da bedre opsporing kan komme op mod 500.000 danskere med knogleskørhed uden at vide det til gavn.

Dog er vi på redaktionen også opmærksomme på, at opsporing og forebyggelse ikke nødvendigvis hjælper allerede diagnosticerede patienter. For dig, der har osteoporose og kroniske smerter som følge af sygdommen, er der derfor også andet læsestof at finde. Forhåbentlig vil du og dine pårørende finde inspiration til hverdagen ved at læse om eksempelvis Kristian Kristensen fra Odense, der stadig leder efter den bedste smertelindring.

Har du behov for yderligere rådgivning om din situation, kan du læse mere om Osteoporoseforeningens opdaterede rådgivningstilbud og åbningstider, som vi også har omtalt her på hjemmesiden.

Kontaktoplysningerne findes i bladet og på vores medlemslogin.

Læs om overgangsalder, knogleskørhed og meget mere i Knogleskør. Modtager du endnu ikke bladet, kan du melde dig ind i Osteoporoseforeningen og dermed sikre dig bladet fremover ved at klikke her.