Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Osteoporoseforeningens repræsentantskab valgte fredag den 20. maj jurist og direktør Linda Garlov som ny formand for Osteoporoseforeningen.

Linda Garlov kommer med en stor erfaring inden for både politisk interessevaretagelse, kommunikation og medlemsinvolvering i lokale afdelinger. Hun har selv knogleskørhed og har gennem de senere år engageret sig i Osteoporoseforeningen som formand for lokalafdelingen Hovedstaden Nord. Siden 2021 har hun været en del af Osteoporoseforeningens landsbestyrelse.

”Jeg er meget glad og ydmyg over at overtage formandskabet i Osteoporoseforeningen. Jeg kender foreningen godt og føler mig godt rustet til at stå i spidsen for at videreudvikle foreningens arbejde. Vi har i dag et stærkt fundament for det arbejde, vi skal lave i det kommende år, hvor vi sammen øger kendskabet til knogleskørhed, sikrer mere handling fra politikere og beslutningstagere og yder støtte til borgere med knogleskørhed,” siger Linda Garlov.

Til daglig er Linda Garlov direktør i AJKS, a-kasse for Kommunikation og Sprog, og har tidligere været direktør i Dansk Journalistforbund. Hun er uddannet jurist, har en lederuddannelse i forandringsledelse og har senest suppleret med en halvårlig bestyrelsesuddannelse.

Vigtigt at få vedtaget en national handlingsplan
Noget af det, der står højt på Linda Garlovs agenda er, at få knogleskørhed højere op på den politiske dagsorden og at få vedtaget en national handlingsplan, som kan sikre en ensartet forebyggelse, opsporing, behandling og rehabilitering af høj kvalitet over hele landet. Det vil betyde, at flere mænd og kvinder i risiko for knogleskørhed vil blive rettidigt opsporet og behandlet, og at flere vil bevare førligheden og derved få et bedre liv.

Knogleskørhed er markant underdiagnosticeret og underbehandlet, så der er hårdt brug for, at vi som forening bliver endnu mere synlige, får øget kendskabet til knogleskørhed i befolkningen og får lagt tryk på hele det politiske system
Linda Garlov, Landsformand, Osteoporoseforeningen

”Knogleskørhed er markant underdiagnosticeret og underbehandlet, så der er hårdt brug for, at vi som forening bliver endnu mere synlige, får øget kendskabet til knogleskørhed i befolkningen og får lagt tryk på hele det politiske system,” siger Linda Garlov.

Linda Garlov afløser på formandsposten Ulla Knappe, der har stået i spidsen for Osteoporoseforeningen gennem 23 år. I Ulla Knappes tid som formand har foreningen vokset sig større og opnået mere synlighed. Foreningen har i dag 14.500 medlemmer, 22 lokalafdelinger rundt om i hele landet og 185 frivillige.

Osteoporoseforeningen har netop fejret sin 30 års fødselsdag. Foreningen arbejder for, at færre får knogleskørhed og at flere lever et godt liv med sygdommen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har op mod 650.000 danskere knogleskørhed, men langt størstedelen ved det ikke. Det efterlader op mod 500.000 danske mænd og kvinder med knogleskørhed uden at vide det.

Kontaktinformation:
Linda Garlov, Landsformand, Osteoporoseforeningen, tlf. 27 25 80 98

Inge Hald, Kommunikationsmedarbejder, Osteoporoseforeningen, tlf. 21 31 04 24