Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Osteoporoseforeningen afholder to online foredrag i november og december. Foredragene er gratis at følge, og alle kan melde sig til.

Er du ny med knogleskørhed, og vil du vide mere om dine muligheder? Eller er du nysgerrig på, hvordan du kan træne knoglerne stærkere? Så meld dig til Osteoporoseforeningens to gratis online foredrag, som afholdes torsdag d. 25. november og onsdag d. 8. december.

Find de to foredrag og meld dig til her

Foredragene kan ses af alle, og når du melder dig til, får du inden hvert foredrag tilsendt et link til arrangementet direkte i din indbakke.

De to foredrag varer hver 1,5 time, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via en chatfunktion på YouTube, hvor foredragene sendes direkte. Du kan dermed følge med fra en smartphone, tablet eller computer, så længe enheden har internetadgang.

Foredrag 1: Jeg har knogleskørhed – hvad gør jeg nu?

Når scanningsresultatet viser knogleskørhed, er der mange ting at forholde sig til. Og som patient kan det være svært at greje, hvad næste skridt er. Hvordan håndterer jeg, at min sygdom er ”usynlig”, hvor går jeg hen, og hvad findes der af hjælp?

Pernille Ravn Jakobsens oplæg tager afsæt i forskning om oplevelser af livet med knogleskørhed og introducerer dig til Sundhedsstyrelsens nye osteoporoseapp ”Mine Knogler”. En app der bl.a. kan klæde dig på til dine samtaler med egen læge, og som Pernille har udviklet i forbindelse med sit Ph.d.-projekt – blandt andet i samarbejde med Osteoporoseforeningen.

Tid: Torsdag den 25. november kl. 17.00-18.30 (online)
Oplægsholder: Pernille Ravn Jakobsen, fysioterapeut og Ph.d.
Tilmelding og deltagelse: Det er gratis at deltage – tilmeld dig her. Du får tilsendt et link på mail i god tid inden arrangementets start, som du skal klikke på for at se foredraget.

Foredrag 2: Knoglevenlig bevægelse – om fysisk aktivitet og knogleskørhed

Bevægelse er for mange mennesker en del af dagligdagen. Vi bukker os, når vi tømmer opvaskemaskinen, går ture i skoven og leger med vores børn og børnebørn.

Få en grundlæggende introduktion til forskellige typer af træning for osteoporosepatienter herunder styrketræning, stødtræning og faldforebyggende træning. Hvilke øvelser er gavnlige, og hvilke bør du undgå? Fysioterapeut River Breinholt deler sin viden på området og guider dig igennem konkrete øvelser. Bliv klogere på, hvorfor motion og bevægelse er vigtigt for din knoglesundhed.

Tid: Onsdag den 8. december kl. 17.00-18.30 (online)
Oplægsholder: River Breinholt, fysioterapeut og ambassadør i Osteoporoseforeningen
Tilmelding og deltagelse: Det er gratis at deltage – tilmeld dig her. Du får tilsendt et link på mail i god tid inden arrangementets start, som du skal klikke på for at se foredraget.