Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Undersøgelse: Tandbehandling og knogleskørhed – har du fået medicin i 4 år eller mere? Så vil vi meget gerne have din hjælp

Får du knoglestyrkende behandling i form af bisfosfonat eller denosumab?* Og har du fået medicinen i mere end 4 år? Så vil vi invitere dig til at være med i denne undersøgelse!

Det tager ca. 3 minutter. Fristen for besvarelser er mandag 13. maj.

Tusind tak for hjælpen!

Link til undersøgelsen

 

Hvis du kender én, som undersøgelsen er relevant for, må du meget gerne sende vedkommende en opfordring til at deltage.

* Det kan være Alendronat, Binosto, ibandronsyre, Risedronat, Zoledronsyre, Aclasta eller Prolia.

 

Baggrund for undersøgelsen:

I 2021 udgav Styrelsen for Patientsikkerhed nye retningslinjerne for tandbehandlinger for patienter, der har fået lavdosis antiresorptiv behandling i 4 år eller mere. Siden har mange patienter henvendt sig til os, fordi de oplever udfordringer. Nogle oplever at få større udgifter til tandbehandling, og nogle oplever længere køreafstande og ventetider.

 

I Osteoporoseforeningen har vi henvendt os til Styrelsen for Patientsikkerhed for at få gjort status på, hvad retningslinjerne betyder for patienterne. Det skal vi til møde med Styrelsen om i juni måned. Dine svar i undersøgelsen vil gøre os klogere på til at tale patienternes stemme, så vi sikrer, at patientsikkerheden bliver opretholdt, uden at et unødigt stort antal patienter får ekstra udfordringer.