Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Motionshold

Har du osteoporose, og vil du gerne styrke dit skelet, dine muskler og ledbånd? Vil du gerne have en bedre balance? Vil du træne i trygge rammer, hvor du er sikker på, at din krop ikke bliver overbelastet? Så tilbyder vi et særligt osteoporosehold og balancehold til dig. I træningen koncentrerer vi os om at styrke skelettet, muskler og ledbånd, og belastningen tilpasses det, du formår.

Vi begynder osteoporosetræningen med at varme leddene op. Du får øvelser, så dine muskler bliver stærkere, og du får en bedre balance, og vi slutter af med at spænde af.

Vi lærer dig også at forebygge fald og hvordan du kan bevæge dig i de perioder, hvor du måske er svimmel. For du kan sagtens lære at bevæge dig alligevel.

Vi træner blandt andet med elastikker og håndvægte, så du bevarer og styrker muskelstyrken i dine ben og overkrop.

 

Underviser: Helle Elkjær Johannsen.

Helle er uddannet fysioterapeut fra 1995 og har undervist i 25 år. Hun har undervisningserfaring i dans, motionsgymnastik og diverse hensynstagende hold såsom FysioPilates, træning for folk med osteoporose, ryghold, hjertehold, gigthold, træning i maskiner, varmtvandstræning, Pilates i varmt vand, stavgang, motion i naturen, mindfuld bevægelse i naturen og balancehold.

Hun synes, at det er vigtigt, at man som kursist på holdet får en grundig træning ud fra ens behov. At man føler sig hørt og lyttet til. Træningen giver den enkelte kursist større kropsbevidsthed, så man kan handle på kroppens signaler. Derudover mener hun også, at det er vigtigt, at hun er med til at skabe en god hold-dynamik med varme og glæde.

 

Undervisningen er arrangeret i et samarbejde mellem Osteoporoseforeningen og FOF.

Hvem
Alle
Tidspunkt
Afholdes hver onsdag
Næste gang onsdag den 1. maj 2024
kl. 15.30 - 16.40
Pris for medlemmer
DKK 720,00
Pris for ikke-medlemmer
DKK 720,00
Sted
Herlev Hallen
Tvedvangen 198
Lokale 2
2730 Herlev
Tilmelding
Pris for pensionister og efterlønsmodtagere i Herlev og Albertslund; 504 kr. For tilmelding gå til siden; Styrketraening-med-fokus-paa-osteoporose (fof.dk)