Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

For mennesker med osteoporose kan hjælpemidler være nødvendige for at få hverdagen til at fungere. Der kan f.eks. være tale om hjælpemidler til ADL-funktioner som bad, påklædning og køkkenarbejde. Et hjælpemiddel skal kompensere for den nedsatte funktionsevne og samtidig være mindst muligt indgribende i den enkeltes liv.

I Ergoterapeutforeningens kompetenceprofiler på hjælpemiddelområdet beskrives den generelle ergoterapeutiske arbejdsproces med formidling af hjælpemidler samt den viden og de kompetencer og færdigheder, ergoterapeuter skal besidde, når de arbejder med hjælpemiddelformidling. Du kan finde kompenceprofilen her. 

Det bør vurderes om der er behov for hjælpemidler for at skåne kroppen og for at lette aktivitetsudførelsen. Nedenfor er nævnt eksempler på hjælpemidler, som typisk er gavnlige for personer med osteoporose.

  • Gribetang
  • Strømpepåtager
  • Langt skohorn
  • Toilettang

www.hmi-basen.dk findes flere hjælpemidler.

Derudover er det relevant at tage en snak med borgeren om for eksempel behov for boligændring (indretning), hjælp fra netværket og behov for pleje og/eller rengøring.

Læs og print ergoterapeut Lene Sten Holsts tanker om rehabilitering i forbindelse med en patientcase

 

Andre relevante links

Ergoterapeutforeningen udgav i 2018 publikationen ”10 anbefalinger – hjælpemiddelområdet.

Læs om rygbandager og kropsstøttende tøj her

Læs også mere på Fysioterapeuternes fagportal her

Opdateret d. 28. juni 2022