Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker med knogleskørhed? Kan du lide at arbejde for en fælles sag med afgrænsede opgaver? Så læs med her!

 

Hvem er vi frivillige, og hvad gør vi?

Vi er en god frivilliggruppe, der fordeler opgaverne imellem os og arrangerer ca. 6 foredrag og informationsmøder årligt. Bestyrelsen mødes ca. 4 gange årligt, hvor vi planlægger, uddelegerer opgaver og udvikler på afdelingens program.

 

Lokalafdeling Roskilde har 750 medlemmer, dækker Roskilde, Lejre, Greve, Solrød, Ringsted og Køge kommuner, og vi oplever et stigende medlemstal i lokalafdelingen! Hver 3. kvinde og hver 6. mand over 50 rammes af osteoporose, og vores faglige foredrag, træningstilbud og medlemscaféer er populære.

Har du lyst til at være med?

Vi kunne rigtig godt bruge flere frivillige til vores lokale bestyrelse. Deriblandt en ny kasserer! Måske er det noget for dig?😊

Som kasserer vil din primære opgave være at holde styr på bilag og aflægge regnskab til landssekretariatet hvert år. Evt. søge puljemidler, hvis du har interesse for det.

Som kasserer vil du blive inviteret til to netværksmøder årligt på Teams sammen med de andre kasserer fra hele landet med mulighed for netværk og læring om kassererposten. Landssekretariatet i Aarhus står altid klar til at hjælpe og give sparring om vores arbejde, hvis vi behov for det. F.eks. om bogføring og årsafslutning.

Der er mange ting, du kan bidrage med, og hvad du laver som frivillig i Osteoporoseforeningen, afhænger helt af, hvem du er, hvad du har lyst til, og hvad der giver dig energi. Du kan f.eks. også:

 

  • Være den ’stedkendte frivillige’, der skaber kontakt og hjælper med at finde lokaler i de forskellige byer.
  • udvikle, tilrettelægge og gennemføre arrangementer
  • skabe gode og behagelige rammer, løse praktiske opgaver eller sørge for teknik ved arrangementer
  • bruge og udvide dit netværk, fx blandt sundhedsfaglige eller politikere – eller
  • fortælle om osteoporose og udbrede dit engagement for bedre knoglesundhed

 

Hvad får du?

I Osteoporoseforeningen får du

  • et frivilligjob med mulighed for at bruge viden og erfaringer til gavn for en vigtig sag
  • god introduktion til organisationen og indsigt i Osteoporoseforeningens arbejde
  • mulighed for at opbygge mere viden om osteoporose
  • fællesskab og samarbejde i bestyrelsen og med ad hoc frivillige
  • mulighed for at bygge netværk op på landsplan og med samarbejdspartnere

 

Er du nysgerrig?

Du kan helt uforpligtende kontakte lokalformand Grethe Rasmussen på tlf. 3148 3323 hvis du er nysgerrig efter at høre mere om mulighederne.

 

Det formelle for dig, der har lyst til bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesmedlemmer skal formelt vælges på generalforsamlingen d. 6. marts og skal være medlem af Osteoporoseforeningen.

 

Du er meget velkommen til at dele denne invitation med mennesker i dit netværk! Jo flere vi er, jo bedre! 😊

 

Om Osteoporoseforeningen
Osteoporoseforeningen er en landsdækkende forening med flere end 16.500 medlemmer, ca. 215 frivillige og 22 lokalafdelinger fordelt over hele landet. Op mod 700.000 danskere vurderes at have knogleskørhed, hvoraf op mod 500.000 har sygdommen uden at vide det. I Osteoporoseforeningen arbejder vi for, at færre får knogleskørhed, og at mennesker med knogleskørhed får et bedre liv. Læs mere på vores hjemmeside: www.osteoporose.dk