Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Har du lyst til at stå i spidsen for en lokalbestyrelse i en patientforening, der arbejder for, at færre skal få knogleskørhed, og at flere skal leve et godt liv med sygdommen?

 

Vi mangler dig, der er god til at samle mennesker om en fælles sag. Det kan være, at du selv har osteoporose eller er pårørende. Eller måske kender du sygdommen fra dit faglige virke. Fælles for de frivillige lokalformænd i Osteoporoseforeningens 22 lokalafdelinger er, at de er motiveret af at gøre en indsats på et område, hvor der mangler viden i befolkningen og handling fra politikernes side.

 

Hvem er vi, og hvad gør vi?

Osteoporoseforeningens lokalafdeling Midtjylland, som er Viborg, Skive, Struer og Lemvig kommuner, har ca. 675 medlemmer. I bestyrelsen udvikler og afholder vi arrangementer målrettet medlemmer og øvrige med interesse for osteoporose. Vi deltager også på sundhedsdage og messer, hvor vi går i dialog om sygdommen. Der er nemlig et stort behov for mere kendskab til sygdommen, mere viden og bedre vilkår for patienterne: Op mod 500.000 danskere ved ikke, at de har osteoporose, og alt for mange får ét eller flere knoglebrud, før sygdommen bliver opdaget.

 

Vi er en velfungerende bestyrelse med 6 medlemmer plus 2 suppleanter. Bestyrelsen har 2 medlemmer bosiddende i Skive, mens resten har bopæl i Viborg. Vi er opsøgende i vores arbejde, og vi tager afsæt i veldokumenteret viden og sundhedsfaglige anbefalinger. Vi har et tæt fællesskab og samarbejde, og vi er samtidig glade for at få nye mennesker med og blive udfordret af nye tilgange.

 

Vi ønsker

Ved generalforsamlingen slut februar 2024 takker vores formand af efter mange års virke. Derfor leder vi efter en ny formand, der

 • har lyst og smittende motivation for at arbejde for osteoporosesagen i lokalafdeling Midtjylland og være lokalafdelingens ansigt udadtil
 • har lyst til at udvikle vores lokalafdeling i samarbejde med bestyrelsen og afdelingens medlemmer
 • er god til at inddrage og give opgaver videre
 • er initiativrig og troværdig

 

Du får

 • et frivilligjob med mulighed for at bruge viden og erfaringer til gavn for en vigtig sag
 • god introduktion til organisationen og indsigt i Osteoporoseforeningens arbejde
 • mulighed for at opbygge mere viden om osteoporose
 • fællesskab og samarbejde med bestyrelsesmedlemmer i lokalafdelingens bestyrelse
 • netværk med formænd i andre lokalafdelinger og spændende formandsmøder

 

Er du nysgerrig?

Du kan helt uforpligtende kontakte os på telefon eller mail, hvis du er nysgerrig efter at høre mere om mulighederne:

 • Formand Birgit Larsen: 2146 7240
 • Næstformand Jette Vig: 2342 5394
 • Sekretariatschef Camilla Nissen Toftdal: 7179 6414, cnt@osteoporose.dk

 

Du kan også møde os ved vores arrangementer.

 

Det formelle

Formand og øvrige bestyrelsesmedlemmer skal formelt vælges på generalforsamlingen feb. 2024 og skal være medlem af Osteoporoseforeningen. Øvrige frivillige kan bidrage ad-hoc i kortere eller længere tid.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du er nysgerrig.