Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Fagforedrag

Kom til Stormøde om knogleskørhed med farmaceut Lene Just Jørgensen og landsformand Ulla Knappe

Knogleskørhed kommer snigende. Det er først når bruddene opstår og giver smerter, at man mærker til sygdommen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at bevare stærke knogler gennem hele livet. Men hvad kan man selv gøre for at forebygge og behandle sygdommen? Hvilken betydning spiller kalk og D-vitamin? Og hvad findes der af lægemidler på området? Det fortæller Lene Just Jørgensen, apoteker på Bjerringbro Apotek og Hammel Frijsenborg Apotek om på mødet.

Ifølge Lene Just Jørgensen kan apotekere gøre en væsentlig forskel i forebyggelse og opsporing af knogleskørhed for den enkelte borger, idet 94 procent af den voksne danske befolkning er i kontakt med et apotek i løbet af et år. Hun mener også, at forebyggelse af sygdommen kan spare samfundet for mange omkostninger, der følger med brud som følge af knogleskørhed.

”Vi er i kontakt med stort set hele den danske befolkning. Så der er ingen tvivl om, at hvis apotekere på landsplan gjorde en massiv indsats for at forebygge osteoporose, så ville det betyde helt vildt meget samfundsøkonomisk. Men allervigtigst ville det betyde rigtig meget for borgerne, for de ville kunne undgå nogle af bruddene, som kan medføre smerter, indlæggelse og nedsat livskvalitet,” siger Lene Just Jørgensen.

Landsformand Ulla Knappe vil fortælle om Osteoporoseforeningen og foreningens arbejde.

Hvem
Alle
Lokalafdeling
Tidspunkt
Tirsdag den 26. april 2022
kl. 17.30 - 20.00
Pris for medlemmer
DKK 50,00
Pris for ikke-medlemmer
DKK 75,00
Sted
Kulturhuset, Store Sal
Stenmannsgade 2
8900 Randers
Tilmeldingsfrist
Tirsdag den 19. april 2022
Tilmelding
Tilmelding skal ske på of.nemtilmeld.dk/42/eller mail: info@osteoporose.dk eller ved at ringe til Osteoporoseforeningen på tlf. 86139111 mandag-onsdag mellem 10 og 15, torsdag mellem 13 og 18