Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Foredrag

Foredrag ved Martin Melbye, fysioterapeut og leder af Rygcenteret på Budolfi Privathospitals tværfaglige rygcenter i Aalborg.

Max 50 deltagere. Mødet arrangeres i samarbejde med FOF.

Rygproblemer kan have mange årsager, og vi kan alle blive ramt af rygsmerter. Hvad kan man selv gøre for at reducere smerter? Hvad kan man gøre, hvis små ryglidelser allerede er indtrådt?

Hold i ryggen, diskusprolaps, slidgigt, muskelsmerter, forstrækninger. Rygproblemer kan have mange årsager. Mange oplever forbigående eller mere kroniske udfordringer med ryggen. Men alle kan vi blive ramt af rygsmerter. Hvad kan man selv gøre for at reducere smerter? Hvad kan man gøre, hvis små ryglidelser allerede er indtrådt?

Du får denne eftermiddag værdifuld viden om, hvad du selv kan gøre for at reducere konsekvenserne af ryglidelser. Du får en forklaring på nogle af de årsager, der kan være årsager til vedvarende rygsmerter, slidgigt, diskusprolaps mm. Du får også fysioterapeutens bedste råd til, hvad du selv kan gøre for at reducere smerterne og de begrænsninger, som smerterne fører med sig.

Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs i foredraget.

Martin formidler sin viden om ryglidelser i et almindeligt og letforståeligt sprog. Han er en levende og entusiastisk underviser, der holder meget af at være i dialog med sine tilhørere. Martin har arbejdet med udredning, behandling og genoptræning af mennesker med ryglidelser siden 1999. Han har erfaring med rygpatienter i både sygehusregi, på genoptræningshospital og i primærsektoren.

Han er desuden medforfatter til Sundhedsstyrelsens ’Nationale retningslinjer for behandling af diskusprolaps’ og underviser fysioterapeuter på efteruddannelseskurser i ind- og udland.

Martin er stærk tilhænger af, at hjælp og indsats til mennesker med ryglidelser tager udgangspunkt i at skabe tryghed ved at bruge kroppen og at give patienten redskaber til selv at gøre noget, der kan forbedre smerter og daglig funktionsevne.

Hvem
Alle
Lokalafdeling
Tidspunkt
Tirsdag den 28. november 2023
kl. 16.00 - 18.00
Pris for medlemmer
DKK 0,00
Pris for ikke-medlemmer
DKK 75,00
Sted
DOKK1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Tilmeldingsfrist
Lørdag den 25. november 2023
Tilmelding
Tilmelding på web: ofaarhus.nemtilmeld.dk. Spørgsmål kan rettes til Regitze Møller tlf. 6134 1080 og Kirsten Svendsen tlf. 5128 4303.