Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Foredrag

Lær at håndtere dine smerter når du har knogleskørhed

Til dette online webinar vil smertespecialisterne Finn Borgbjerg Moltke og Cecilie Vængebjerg hjælpe dig til at forstå dine smerter, og hvordan du gennem ikke-medicinske redskaber kan håndtere dine smerter i hverdagen. Foredraget vil desuden komme ind på smertestillende medicin.

Knogleskørhed giver ikke smerter i sig selv, men det kan være invaliderende og smertefuldt, hvis man oplever gentagne knoglebrud som rygsammenfald og hoftebrud. Osteoporoseforeningen har lavet en større undersøgelse blandt sine medlemmer, som viser, at smerter fylder meget hos rigtig mange mennesker med knogleskørhed. For ca. halvdelen er smerterne lette, mens den anden halvdel beskriver middel stærke til stærke smerter. Flere oplever desuden, at det er svært at komme igennem dagligdagen, og at de har vanskeligt ved at overskue almindelige gøremål og træning. Smerter kan desuden påvirke andre aspekter af hverdagen negativt, fx humøret, søvnen, sexlivet og de sociale relationer. Forskning viser, at ikke-medicinske redskaber til smertelindring kan være en effektiv løsning for mange. Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen i højere grad smertepatienter at lære at lindre deres smerter med ikke-medicinske strategier og redskaber.

 


Om webinaret
Osteoporoseforeningen er derfor gået sammen med SmerteSagen om dette online on-demand webinar om smerter og hvordan du håndterer dine smerte med ikke-medicinske metoder i hverdagen. Webinaret er målrettet mennesker med knogleskørhed. Oplægsholderne er førende eksperter inden for smertehåndtering: Finn Borgbjerg Moltke, speciallæge i anæstesiologi og formand for SmerteSagen Cecilie Vængebjerg, smertesygeplejerske, medlem af bestyrelsen i SmerteSagen Der vil være god tid til dialog og spørgsmål i webinaret.

Som forberedelse til webinaret anbefales det at se fire korte informationsfilm på 3-5 minutter på smertesagen.dk.

Er du forhindret i at se webinaret på tidspunktet, har du mulighed for at se det i 48 timer efter. Det kræver dog du er tilmeldt.

 

Hvem
Alle
Lokalafdeling
Arrangementet er landsdækkende.
Tidspunkt
Onsdag den 7. juni 2023
kl. 17.00 - 19.00
Pris for medlemmer
DKK 0,00
Pris for ikke-medlemmer
DKK 0,00
Sted
Webinar
Tilmeldingsfrist
Tirsdag den 6. juni 2023